THE ULTIMATE GUIDE TO çENE IMPLANTı ışıKLARı

The Ultimate Guide To çene implantı ışıkları

The Ultimate Guide To çene implantı ışıkları

Blog Article

Burun estetiği bireylerin estetik beklentileri ve fonksiyonel ihtiyaçları doğrultusunda planlanır. Bu cerrahi anatomik yapıların tam gelişimini takiben gerçekleştirilmelidir.

Ağızdan Nefes Alma: Ameliyat sonrası burun tıkalı olabilir. Bu nedenle ağızdan nefes almaktan kaçının.

Burun şekillendirme ihtiyacı duyan ve daha hafif bir müdahale gerektiren kişiler için uygundur.

Her ne kadar plastik koruyucu ve üzerindeki bantların suya dayanıklı olduğu iddia edilse de garanti olsun diye bu yapılara su değdirmemeniz önerilir.

Siz her şeyinden memnunsanız elbette ameliyat olmanıza gerek yoktur. Burada sorun burnunuzda değil arkadaşınızdadır.

Açık burun estetiğinin kapalıya göre daha az tercih ediliyor olmasının belli başlı sebepleri şunlardır, açılan deri dikim sonrasında daha fazla ödem oluşturacaktır, daha fazla morluk ve ağrıyı beraberinde getirecektir.

Burun estetiği ameliyatları hem rahat nefes almayı sağlamak hem de kişinin yüzü ile en uyumlu olacak burun şeklinin oluşturulması için yapılmaktadır.

Bu riskler hakkındaki detaylı bilgiler burun cerrahı tarafından rinoplasti aşamasını düşünen bireylere aktarılır.

Rinoplasti ameliyatı , genellikle genel anestezi altında yapılır. İşlem sırasında, burun üzerindeki cildi kaldırmak için bir kesik yapılır ve burun kemikleri ve kıkırdakları yeniden şekillendirmek için gerekli olan işlemler yapılır.

Aksi halde önce septoplasti olur iseniz rinoplasti ameliyatınız sırasında kullanılabilecek septuma ait kıkırdaklar alındığı ya da şekil değiştirdiği için kullanılamaz. İkisini beraber olduğunuzda ise eğrilik yapan kıkırdaklar atılmadan estetik amaçlı kullanılabilmektedir. Hiçbir zaman estetik ameliyat olmayı düşünmüyor iseniz sadece nefes almanızın düzelmesi amaçlı septumunuzdaki sorunların septoplasti ameliyatı ile tedavisi de uygundur.

Genellikle iç pansumanlar ameliyattan bir ila yedi gün sonrasına kadar yerinde kalır. Cerrah ayrıca koruma ve destek için buruna bir atel bantlayabilir.

 Burun delikleri dar olmayan, her iki yandaki dokular arasında asimetrisi belirgin olmayan, ciddi eğriliği olmayan hastalar vb.

Ancak bu değişiklikler standard olarak ameliyat sonrası burun ucu şişliği yaratabilir. Burun şişlikleri az da olsa kanamalara sebep olabilir. Ayrıntılar Burada Ancak bazı durumlarda aşırı şişlikler nedeniyle burun ucu şişliği daha fazla kanamaya sebep olacaktır.

Ameliyat öncesi hastaya burun kemiklerinin kalınlığı,septumun ileri derece eğri olması,kalın ve elastik olmayan cildin kemik ve kıkırdak yapıya uyumunun zor olduğu ön bilgi olarak mutlaka söylenmelidir.

Report this page